mamaplus

De ce este bine să consumi din când în când mâncare picantă?

0
//
20.10.2021

Chiar dacă este contraindicată pentru cei care au probleme cu stomacul sau pancreasul, mâncarea picantă are totuși numeroase beneficii pentru organism. Pierderea în greutate, sănătatea inimii, îmbunătățirea circulației, proprietăți anticancerigene, digestia mai bună sunt doar câteva avantaje de care se bucură cei care preferă să mănânce preparate picante. Așadar, haideți să vedem ce beneficii u alimentele picante asupra sănătății.

 • Îmbunătățirea circulației sanguine. Preparatele și alimentele picante sunt bogate în vitaminele A și C, fapt care ajută la întărirea pereților vaselor de sânge.
   
 • Proprietăți anticancerigene. Consumul regulat de alimente iuți precum, ardeiul iute, dar și condimentul curry scad riscul apariției cancerului. Compusul din alimente picante, capsaicina, încetineşte înmulțirea celulelor canceroase, ba chiar le face să dispară, fără să afecteze celulele sănătoase.
   
 • Ajută la răceală și gripă. Același compus minune, capsaicina, ajută în cazul gripei șia răcelii. Face corpul să transmită, ajută la desfundarea nasului și reduce simptomele sinuzitei, potrivit aceleșai surse.
   
 • Îmbunătățirea digestiei. Alimente picante ajută la secreția acidului hidrocloric din stomac, iar capsaicina poate ucide bacteriile periculoase care pot intra în tractul digestiv prin ingerearea unor alimente contaminate. Desigur, că tot am vorbit mai sus de moderație, este necesar să fii totuși atent pentru că stomacul se poate irita ușor dacă ești sensibil, caz în care ai nevoie de un medicament care potolește aciditatea.
 • Ajută la pierderea în greutate. Mâncarea picantă și în special ardeiul iute accelerează metabolismul, astfel corpul arde mult mai repede caloriile.
   
 • Asigură un somn liniștit. Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă în mod regulat mâncare picantă au mai puține probleme cu somnul. De asemenea, se trezesc mai uşor şi au mai multă energie de-a lungul zilei.
 • Respirație uşoară. Ardeii acționează ca un expectorant şi pot fi de ajutor persoanelor cu astm, bronşită cronică, emfizem, sinuzită şi alte probleme respiratorii.