mamaplus

De ce ar trebui să pui sare în apa în care fierbi ouăle?

0
//
15.04.2021

O gospodină adevărată ar trebui să aibă în dotare o serie de trucuri care să o ajute să se descurce de minune la gătit. Pentru că învățăm mereu ”din mers”, mai aflăm pe parcurs câteva trucuri în bucătărie care ne prind bine și chiar reușesc să se transforme în obiceiuri odată cu trecerea timpului. Haideți să aflăm astăzi cum ar trebui să fierbem corect ouăle. La prima vedere, ar părea un proces banal cu care s-ar descurca oricine, însă un mic secret ar putea schimba totul.

Ce zici despre trucul de a pune sare în apa în care fierbi ouăle? Sarea nu schimbă deloc gustul oului, deoarece nu trece prin coajă. În schimb, rolul acesteia începe în momentul în care oul se sparge. Dacă îl fierbi în apă cu sare, albușul nu se va împrăștia prin ibric. În schimb, dacă fierbi oul în apă simplă și se sparge, albușul va curge în cantități mai mari și se va împrăștia prin ibric.

Dacă nu-ți dorești ca ouăle să se spargă, în momentul în care le fierbi, adaugă-le încă de la început puțină sare în apă. Totodată, ai grijă ca ouăle să aibă temperatura camerei, iar dacă le ții în frigider ar trebui să ții cont de asta. Doar în așa mod oul se vă încălzi treptat, odată cu apă, și riscul de a se sparge scade semnificativ.

Spor la treabă!