mamaplus

De ce ar trebui să bem lapte înainte de a merge la culcare

0
//
21.09.2020

Laptele este o sursă excelentă de nutrienți și are și mai multe beneficii dacă îl bei înainte de a te culca. De exemplu, te poate ajuta să adormi mai repede, să dormi fără să te trezești în toiul nopții și chiar să slăbești.

Să bei un pahar de lapte înainte de culcare este un mod foarte ușor de a-ți face viața mai sănătoasă!

Laptele are compuși care îți pot îmbunătăți calitatea somnului

Mai multe studii efectuate pe oameni și animale au arătat că un consum regulat de lapte poate duce la un somn mai bun. Laptele conține triptofan și melatonină, care te pot ajuta să adormi mai ușor și mai repede. Triptofanul joacă un rol important în producerea serotoninei, care, la rândul ei, îți îmbunătățește starea de spirit, te poate ajuta să te relaxezi și, de asemenea, acționează ca un precursor al melatoninei.

Melatonina reglează ritmul circadian și te pregătește pentru somn. Cercetările au arătat că administrarea de suplimente de melatonină și triptofan poate reduce anxietatea și depresia care s-ar putea agrava în timpul somnului.

Laptele este o sursă excelentă de proteine

Dacă iei cina prea devreme înainte de a merge la culcare, este posibil să ai probleme cu somnul pe tot parcursul nopții. Dacă dorești să eviți să te trezești în mijlocul nopții, deoarece stomacul mârâie de foame, încearcă să bei lapte înainte de culcare.

Te poate ajuta să slăbești

Dacă faci din consumul de lapte un ritual de seară pentru a te ajuta să adormi și funcționează, îți poate fi de folos și cu kilogramele în plus.

Poate crește masa musculară

Laptele conține proteine, ​​numite cazeine, și zer. Mai multe studii au arătat că un consum frecvent de cazeină și proteine ​​din zer seara poate crește sinteza proteinelor musculare peste noapte.