mamaplus

De ce ar fi bine să mănânci 3-4 nuci în fiecare dimineață, pe stomacul gol?

0
//
15.10.2020

Având un conținut bogat de minerale și vitamine, nucile ar trebui să facă parte din dieta zilnică a celor care au grijă de propria sănătate. Fiind și un elexir al vieții, nucile au un aport important din punct de vedere nutrițional. Pentru a beneficia de proprietățile lor trebuie să fii consecvent și să mănânci 3-4 nuci în fiecare zi, de preferat dimineața, la micul dejun, pe stomacul gol.

Nu este o coincidență faptul că nucile seamănă cu un creier, majoritatea proprietăților lor adresându-se creierului. Nucile luptă împotriva bolilor cardiovasculare și, datorită argininei, joacă un rol important în menținerea sănătății arterelor. Acestea pot preveni, de asemenea, bolile cardiovasculare, îmbunătățind circulația sângelui și îmbunătățind funcțiile sistemului cardiovascular. Experții sunt de acord că, datorită Omega 3, nucile sunt utile în  prevenirea cancerului. Conform unor studii experimentale, consumând 3-4 nuci pe zi, acestea sunt capabile să  îmbunătățească vizibil starea de spirit. În plus, acestea conțin doar 10% grăsimi saturate, în timp ce restul este bogat în grăsimi nesaturate, care sunt grăsimi utile pentru organism.

Ce conțin nucile:

  • vitaminele B1, B2, B6 și în special vitamina E
  • săruri minerale, în special în calciu, potasiu, magneziu și zinc
  • acizi grași esențiali Omega-3
  • melatonină, o substanță responsabilă pentru buna funcționare a ciclului somn-veghe
  • fibre și proteine

Dacă nu reușești să le consumi dimineața, poți mânca nuci și la masa de prânz, mărunțite și adăugate în piureuri, împreună cu alte ingrediente, cum ar fi laptele de soia sau alte tipuri de lapte vegetal sau iaurt.

O altă proprietate importantă a nucilor se referă la capacitatea lor de a reduce nivelul colesterolului din sânge. Dacă te simți obosit, nucile te ajută să-ți recapeți energia, fără a crește nivelul zahărului din sânge, astfel încât acestea să poată fi consumate în siguranță de către diabetici.

Mare atenție însă consumul excesiv nu numai că nu te ajută să slăbești, dar poate duce la îngrășare. Numărul ideal pentru a beneficia de proprietățile lor, fără a îngrășa prea mult, este de maximum cinci nuci pe zi.

Consumul a 5 nuci pe zi favorizează controlul greutății corporale, deoarece îmbunătățesc eliminarea acumulărilor de grăsimi și accelerează metabolismul. Nucile te satură, ajutând la reducerea apetitului. La micul dejun, dar și ca gustare, acestea sunt un substitut excelent pentru gustări mai calorice.

Nucile pot fi combinate și cu mâncăruri sărate. De exemplu, pot fi adăugate în sosurile de orez și paste, dar și în dulciuri sau iaurt. Sunt potrivite pentru toată lumea și, în special, pentru cei care studiază sau se simt epuizați și slăbiți, deoarece aduc multe săruri minerale, cum ar fi zincul. De la nuci, pe lângă miezul delicios, poți consuma uleiul prețios care este deosebit de util pentru sănătate.

După 4 ore de la consum, nucile reglează tensiunea arterială, protejând venele, vasele de sânge, dar și rinichii. Nucile sunt bogate în vitamine, care sunt foarte importante pentru frumusețea părului și a pielii.

Contraindicații ale nucilor. Aceste fructe au unele contraindicații care nu trebuie subestimate. După cum am văzut deja, consumul excesiv poate provoca creșterea în greutate. În general, fructele uscate, dacă sunt consumate în cantități excesive, ar putea provoca o ușoară creștere în greutate.

Mai mult, la persoanele predispuse (cum ar fi cele alergice la alune și alune), acestea pot provoca reacții alergice foarte severe.