mamaplus

Cum trebuie să congelezi corect legumele

0
//
01.07.2019

După ce vei spăla și vei tăia legumele, pune-le într-un pachet. Acolo vei pune un pai cu ajutorul căruia vei trage aerul din interiorul pungilor. Astfel vei economisi mai mult spațiu în congelator. Mai jos vei găsi și alte trucuri eficiente care te ajută în bucătărie.

mamaplus

1. Pentru ca brânza și cașcavalul să se mențină prospete cât mai mult timp, este bine să păstrezi ambalajul lor. Taie o bucată din ambalaj, cu tot cu produs. După care, folosește restul ambalajului pentru a împacheta brânza sau cașcavalul.

2. Poți separa gălbenușurile cu ajutorul unei sticle. Ai nevoie de o sticlă de jumătate de litru. Pune gura sticlei deasupra gălbenușului. După aceea apasă ușor, astfel încât acesta să intre în sticlă. Și asa se vor separa gălbenușurile de albuș.

3. Pentru a topi untul, poți folosi un truc simplu și eficient. Tot ce trebuie să faci este să fierbi puțină apă. După aceea o vei pune într-o cană. Când cana se încălzește, varsă apa. Pune cana caldă deasupra recipientului în care ai pus untul și las-o câteva secunde până când acesta se va topi.

4. Poți stoarce ușor o lămâie. Înainte de toate, pune lămâia pe un tocător de lemn. Ruleaz-o de câteva ori. Apoi taie fructul pe jumătate. După aceea poți stoarce fiecare jumătate a lămâii.

5. Nu este obligatoriu să folosești un cuțit pentru a curăța morcovii. Ai putea folosi un burete din sârmă. Aceasta trebuie să fie fină, din inox. Tot ce trebuie să faci este să freci morcovii cu acel burete, sub un jet de apă. Astfel se vor curăța mai ușor.

Sursa: noi.md