mamaplus

Cum să păstrezi piersicile ca să rămână proaspete mai mult timp?

-
//
20.07.2021

Fiind bogate în vitamine, antioidanți și minerale, piersicile fac parte dintre fructele de vară care se coc și după ce au fost culese. De aceea, ele mai pot fi păstrate până la începutul toamnei în stare proaspătă. Bineînțeles că piersicile pot fi transformate în compoturi savuroase, dulcețuri și marmelade dulci de care ne vom bucura la iarnă. Dar iată cum se păstrează piersicile când vrei să le mănânci proaspete peste câteva săptămâni.

Înainte de recomandarea cu depozitarea piersicilor, ar trebui totuși să îți sugerăm cum să le alegi pe cele mai bune. Caută la producătorii locali piersici de mărime medie, cu coaja galben-roșie și pulpa pietroasă. Aceste piersici, chiar dacă sunt de dimensiuni mai mici, rezistă cel mai bine mai mult timp. Ideal ar fi să fie fructe sănătoase, curate, să nu fie stropite cu pesticide și eventual să provină dintr-o livadă bio.

Cum să le depozitezi ca te le poți savura proaspete și la toamnă?

Cea mai bună soluție să păstrezi piersicile până la toamnă este să le cumperi aproape coapte, când pulpa lor este ușor pietroasă. Coaja fructelor trebuie să fie curată, fără lovituri sau tăieturi unde se poate dezvolta mucegaiul.

Învelește fiecare piersică în hârtie moale sau șervețele albe, lasă codițele la vedere și depozitează-le într-o cămasă uscată și răcoroasă sau în cel mai răcoros și întunecos spațiu din casă.

Verifică fructele o dată la 2 – 3 zile și consumă-le imediat dacă se înmoaie. Însă, dacă au răcoare și întuneric, piersicile pot rezista din august până în septembrie.