mamaplus

Cum să păstrezi ciupercile proaspete mai mult timp

-
//
08.06.2021

Ciupercile sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de apă. Din cauza acestui lucru, legumele acestea nu pot fi păstrate foarte mult timp, deoarece își schimbă gustul în timp și ajung să mucegăiască. Nu de puține ori se întâmplă ca în dorința de a cumpăra o cantitate cât mai mare de ciuperci, să ajungem să aruncăm ulterior din ele. Tocmai de aceea, ți-am pregătit câteva trucuri care îți vor prinde bine în gospodărie.

Specialiștii spun că nu este recomandat să păstrăm ciupercile mai mult de o săptămână la frigider. Totuși, persoanele care iubesc ciupercile și nu vor sub nicio formă să le arunce au la dispoziție următoarea variantă: să le împacheteze în pungă de hârtie, parțial închisă, pentru a asigura circulația aerului fără a le usca.

O altă soluție este aceea de a le păstra în caserolele perforate în care le-ai cumpărat. Este obligatoriu ca ciupercile să fie aerisite, altfel durata lor de viață va fi foarte mică. Așadar, după ce ai folosit câteva ciuperci, ambalează totul la loc și așează-le la rece.

O altă variantă extrem de populară este aceea de a le congela

Astfel, acestea pot rezista chiar și un an de zile. Congelarea este, cu siguranță, cea mai simplă, cât și cea mai sănătoasă metodă, deoarece vitaminele nu se vor pierde prin fierbere.

Tot ceea ce trebuie să faci este să respecți cu strictețe pașii importanți de congelare. Unul dintre aceștia este să te asiguri că ciupercile au fost bine spălate înainte de introducerea în pungi. De asemenea, este foarte important să folosești doar pungi de calitate, cu fermoar. Dacă ai bifat toate aceste puncte, atunci poți păstra legumele în congelator până la un an.

Cum alegi ciupercile

Specialiștii ne recomandă să cumpărăm doar ciuperci vrac, adică cele vândute la kilogram. Motivul este acela că poți verifica mai bine în ce stare sunt și le poți alege pe acelea care au pălăriile instacte. Experții ne sfătuiesc să evităm ciupercile vândute la caserole, deoarece nu le putem simți mirosul. Conform acestora, legumele ar trebui să aibă un parfum plăcut și să fie ușor umede, nu ude și nici lipicioase. Codițele ciupercilor trebuie să fie trebuie să fie curate, fără pete. Specialiștii spun că cel mai indicat este să cumperi ciupercile cu puțin timp înainte de a le prepara.

După ce le-ai cumpărat, ciupercile trebuie spălate întregi, dar numai înainte de a le găti. Dacă le lași să stea prea mult între spălat și gătit, pot deveni lipicioase. Apoi, acestea se lasă la scurs și se șterg bine cu prosoape de hârtie. Mulți bucătari, printre care Jamie Oliver și Gordon Ramsay spun că membrana acestora nu trebuie curățată, fiind suficient să le periezi ca să le cureți de pământ.