mamaplus

Cum prepari crema de brânză în condiții casnice? Sfaturi de la o food bloggeriță

-
//
26.06.2020

Fie că îți place să gătești cheesecake acasă sau pur și simplu adori crema de brânză întinsă pe o felie de pâine, oferta de pe piața autohtonă în privința acestui produs este destul de redusă, iar prețurile cam piperate. Și atunci, ce-i de făcut? O bloggeriță de la noi a experimentat puțin în bucătărie și a împărtășit o rețetă foarte ușoară și accesibilă. Crema de brânză iese moale și pufoasă, iar ingredientele din care este preparată sunt accesibile în orice magazin.

Bloggerița Julia’s Food spune că cheesecake-urile preparate cu această cremă de brânză sunt absolut fantastice. Să trecem la treabă!

Pentru a prepara crema de brânză veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Smântână 25%
  • Iaurt natural 2 bucăți
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • Jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare:

Pentru început pregătește o sită și o fâșie de tifon. După ce ai amestecat toate ingredientele enumerate mai sus, împăturește tifonul în două straturi și așază-l în sită. Toarnă amestecul în tifon și adună capetele pe mijloc. Pune deasupra un obiect care să-l țină sub presiune și lasă-l să se scurgă într-un vas timp de 8-12 ore, la frigider. În rezultat, ar trebui să obții 500 grame de cremă de brânză din 350 grame de smântână și 250 grame de iaurt.

Poftă bună!