mamaplus

Cum prepari ceaiul din pătrunjel: cel mai bun ajutor pentru a slăbi

-
//
08.09.2020

Lupta cu kilogramele în plus este un subiect destul de frecvent în rândul femeilor, iar pentru că în ziua de azi avem nenumărate remedii, este extrem de important să știm să alegem soluțiile care nu vor avea efecte negative asupra organismului. Medicul american John R. Christopher recomandă un medicament pe bază de plante, deoarece în timp acesta s-a dovedit a fi foarte eficient în rândul femeilor. Este vorba despre ceaiul din pătrunjel cu ajutorul căruia se pot da jos până la 3 kilograme timp de 5 zile.

Medicul subliniază faptul că de multe ori pătrunjelul este deosebit de eficient în tratarea bolilor de rinichi. Pătrunjelul poate fi folosit împotriva infecțiilor urinare si este considerat ca fiind un diuretic puternic. Rădăcina și frunzele lui pot fi folosite în tratarea diferitelor boli. Dar, probabil cel mai bun rol al pătrunjelului este cel de a elimina excesul de lichid din organism susținând astfel pierderea în greutate.

Cum prepari infuzia din pătrunjel

Ingrediente: 250 ml de apă, 1 linguriță de frunze de pătrunjel, jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Puneți apa la fiert. Când fierbe, adăugați pătrunjelul și așteptați 2 minune. Opriți focul. Lăsați infuzia timp de 10 minute. Înlăturați frunzele și consumați. Se bea câte un pahar înaintea fiecărei mese principale. Adăugați câteva picături de lămâie sau miere.

Este foarte important să vă curățați organismul de apa în exces. S-a dovedit științific că pătrunjelul este un diuretic eficient și puternic antioxidant. Consumați acest ceai, dar cu moderație. Nu ar trebui să beți mai mult de un litru pe zi. În cazul în care aveți nelămuriri, vă recomandam să discutați cu medicul de familie.

Pătrunjelul – Indicaţii terapeutice

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de săţietate.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.