mamaplus

Copilul mănâncă mereu în grabă? Ce spune acest lucru despre caracterul său

-
//
23.09.2021

Faptul că un copil mănâncă repede și este prea entuziasmat de ce are în farfurie poate fi corelat cu impulsivitatea acestuia și cu un viitor risc de obezitate, potrivit unui studiu american. Fiecare copil are un fel anume de a se raporta la hrana din farfurie. În timp ce unii nu au răbdare ca părinții să le așeze farfuria în față și, odată ce se așază la masă, mănâncă repede și cu poftă, alții nu se grăbesc prea tare să se așeze la masă sau mănâncă foarte încet.

Copiii care mănâncă mai încet sunt mai puțin susceptibili de a fi extrovertiți și impulsivi, potrivit unui nou studiu condus de Universitatea din Buffalo și Spitalul de Copii din Philadelphia.

Cercetarea, care a urmărit să descopere relația dintre temperament și comportamentele alimentare în copilăria timpurie, a constatat, de asemenea, că acei copii care au fost foarte receptivi la indicii alimentare externe (dorința de a mânca atunci când alimentele sunt văzute, mirosite sau gustate) au fost mai susceptibili de a experimenta frustrare și disconfort, precum și dificultăți de auto-calmare.

Aceste descoperiri sunt esențiale, deoarece mâncatul prea rapid și un entuziasm prea mare în fața alimentelor au fost corelate cu riscul de obezitate la copii. 

Relația dintre alimente, impulsivitate și obezitate la copii

Părinții tind să folosească hrana pentru a calma copiii temperamentali și pentru a ușura emoțiile negative, mai spun cercetătorii, iar studiile viitoare ar trebui să examineze diferitele moduri în care părinții își hrănesc copiii ca răspuns la temperamentul lor, precum și să exploreze dacă relația dintre temperament și comportamentele alimentare este un drum cu două sensuri. De exemplu, obiceiul de a mânca mai lent ar putea să ducă, în timp, să ducă la un grad mai scăzut de impulsivitate? 

Acest studiu a stabilit relații între temperament și tiparele de mâncare la copii, dar nu este clar care apare primul: temperamentul este influențat de comportamentele alimentare sau invers? Pentru mai multe răspunsuri în ceea ce privește alimentația copiilor și temperamentul lor este nevoie de cercetări care să urmărească familiile pe o perioadă mai lungă de timp, concluzionează oamenii de știință.