mamaplus

Copiii care consumă des băuturi acidulate sunt mai agresivi

0
//
16.07.2021

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York sugerează că băuturile acidulate îi fac pe copii de cinci ori mai agresivi. Cercetarile au arătat că baieții și fetele care consumă zilnic câte patru sucuri carbogazoase se implică mai repede în conflicte violente, distrug lucrurile altor copii și atacă fizic oamenii, față de copiii care consumă alte băuturi, relatează rosbalt.ru cu referire la Journal of Pediatrics. 

De asemenea, băuturile cu un conținut ridicat de zahăr sunt asociate cu stări de indispoziție și dificultăți de concentrare. 

Cercetătorii americani sugerează că limitarea numărului de băuturi de tip cola, limonade acidulate și alte sucuri îmbunătățește comportamentul copiilor. Experții mai afirmă că este ”cât se poate de clar că atitudinea copiilor este influențată de conținutul de cafeină al acestor băuturi, care perturbă somnul și crește anxietatea”.

Anterior, oamenii de știință au demonstrat, de asemenea, că dependența de băuturile răcoritoare poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea de boli cardiovasculare, cancer, cancer pancreatic, diabet, pietre la rinichi.