mamaplus

Consumă mai multe pere în această toamnă! Te ajută să slăbești și îți întăresc imunitatea

0
//
28.09.2020

Perele albe sunt fructe valoroase care au fost utilizate pe scară largă și apreciate pentru aroma lor delicioasă încă din cele mai vechi timpuri. Dincolo de a fi un plus gustos în dietă, perele sunt pline de nutrienți, conțin un număr mare de minerale, care includ magneziu, mangan, fosfor, calciu și cupru, ceea ce înseamnă că puteți reduce pierderile de minerale osoase și condiții devastatoare, cum ar fi osteoporoza și slăbiciunea generala a corpului, din cauza lipsei de sprijin din partea oaselor.

Pere albe vă ajută să combateți astenia de toamnă, previn oboseala, defecțiunile cognitive și slăbiciunea musculară.

Perele ajută la pierderea în greutate

Perele albe conțin o cantitate mare de fibre și au un indice glicemic scăzut, astfel încât pot contribui la promovarea unei senzații de plenitudine. Cercetările efectuate pe 40 de femei supraponderale au arătat că perele albe au dus la scăderea în greutate în timp, în comparație cu ovăzul. Consumul regulat de pere albe îi ajută pe oameni să piardă în greutate prin stimularea creșterii bacteriilor benefice în sistemul digestiv.

Perele susțin digestia și sănătate intestinală

Fructul cărnos și fibros are un rol foarte important de jucat în digestia umană. O singură porție de pere albe oferă 18% din necesarul zilnic de aport de fibre, sunt un agent foarte puternic pentru sănătatea și funcția digestivă. Cea mai mare parte a fibrei din pere este polizaharida nesolubilă (NSP), ceea ce înseamnă că acționează ca agent de încărcare în intestine. Colectează alimentele și adaugă volum, astfel încât să fie mai ușor de trecut prin intestine.

În plus, încurajează secreția sucurilor gastrice și digestive, astfel încât alimentele să se miște mai ușor, într-o stare mai digerată. Normalizează mișcările intestinului și reduce șansele de constipație, precum și diareea și scaunul liber, deoarece adaugă această cantitate la mișcările intestinului. De asemenea, natura fibrei de pere o ajută să se lege de agenții cauzatori de cancer și de radicalii liberi din colon și protejează acel organ de efectele lor dăunătoare.

Perele sunt un puternic antioxidant

La fel ca multe alte fructe, perele albe au o mulțime de antioxidanți care combat diferite boli și condiții din corp. Antioxidanții acționează pentru îndepărtarea radicalilor liberi care se acumulează în organism în urma metabolismului celular. Acești radicali liberi mută ADN-ul celulelor sănătoase în celule canceroase și pot provoca o serie de alte condiții devastatoare. Prin urmare, componentele antioxidante ale vitaminei C, vitaminei A și compușilor flavonoizi, cum ar fi beta-carotenul, luteina și zea-xantina, toate găsite în pere, pot ajuta serios la eliminarea organismului de acești compuși periculoși.

Perele sunt benefice pentru sănătatea sistemului imunitar

Sistemul imunitar al organismului este stimulat de activitățile antioxidanților și ale vitaminei C. Vitamina C este benefică pentru sistemul imunitar, deoarece încurajează producția și activitatea de celule albe din sânge. Fructe precum perele sunt excelent în a elimina pur și simplu afecțiuni precum răceala obișnuită, gripa sau alte boli ușoare care ar putea ajuta la punerea pe picioare a sistemului imunitar rapid.