mamaplus

Cinci alimente pe care nu ar trebui să le combini cu lactatele

0
//
30.06.2020

A venit timpul să mâncăm inteligent, nu doar tradițional. Este adevărat că bunicii noștri nu beneficiau de astfel de informații, dar noi nu avem nicio scuză! Probabil știi deja că lactatele sunt dificile pentru procesul digestiei, așa că de multe ori ar fi bine să le lăsăm la o parte. În special când ești acasă și gătești, ar fi bine să respecți lista acelor alimente pe care nu este indicat să le combini cu lactate. În acest fel, sănătatea ta va fi prioritizată, iar digestia și tranzitul intestinal vor fi într-o formă mai bună.

Apropo, dacă vrei să slăbești sau să te menții, ar fi ideal să nu faci astfel de combinații culinare. Te vor balona, iar tu ai putea avea câteva kilograme în plus doar din cauza nefericitelor alegeri gastronomice.

Carnea

Știm că puiul cu un sos din smântână este minunat, dar să fie propice și digestiei? Din păcate nu, aceste preparate sunt incompatibile, iar tu vei pune presiune asupra proceselor metabolice, ceea ce poate avea urmări nu prea bune. De aceea uneori când mănânci astfel de preparate savuroase, te doare stomacul sau ești balonată.

Sunt 2 tipuri de proteine puternice, așa că digestia poate fi afectată. De aceea în medicina indiană sunt interzise astfel de combinații. Sucurile gastrice pot fi afectate din cauza unei astfel de presiuni. De asemenea, evită să bei și apa sau alcool după astfel de mese. Așteaptă macar 15 minute și vei vedea că te vei simți mai bine astfel.

Fructele

Tot în medicina ayurvedică vom putea observa că smoothie-urile cu lactate nu se combină deloc… Cel mai bine, din punct de vedere digestiv, ar fi să alegi laptele de migdale, soia sau alte variante vegetale. Pe lângă faptul că te vei simți mult mai bine, vei observa și că sunt mai ușoare și gustoase. Dacă nu ai încercat până acum produsele vegetale lactate, este momentul să o faci.

Ca să nu mai spunem că aceste lactate vegetale sunt oricum mai bune pentru sănătate, fiind demonstrat că noi nu avem neapărat nevoie de laptele de vacă. Așa că variază produsele și vei observa că totul se schimbă în bine. Laptele, împreună cu fructele, pot crea tot felul de reacții nefaste, alergii și chiar dezechilibre metabolice.

Aperitive

Ce ar fi să servești aperitive de același fel? De exemplu, servește aperitive cu brânză exclusiv, care merg de minune cu un pahar de vin. În altă zi poți servi aperitive pe bază de carne, care merg perfect cu cele vegetale. În acest fel vei evita aceste balonări specifice după mesele copioase.

Pește

Ei bine, peștele este tot carne, așa că se va supune regulilor de mai sus. Se pare că împreună cele două ingrediente pot crea chiar și efecte adverse. Adică ai putea suferi din cauza alergiilor și a altor toxine care se pot elimina în acest mod.

Bucură-te de un pește la cuptor cu legume, orez brun sau fasole verde. Învață-te să mănânci sănătos indiferent de situație, iar starea ta de spirit va fi mai bună, garantat!

Mezeluri

Mezelurile conţin nitraţi sau conservanţi care, în combinaţie cu acidul lactic, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă. Prin urmare, ar trebui să te gândești de două ori înainte să mănânci la dejun un iaurt combinat cu o felie de pâine cu șuncă.