mamaplus

Cel mai sănătos mod de a congela carnea

0
//
22.10.2019

Atunci când vrei să pui la congelat carnea, trebuie să ții cont totuși de niște reguli, pentru că în caz contrar s-ar putea să te alegi cu niște probleme de sănătate. Prin urmare, te invităm să descoperi câteva sfaturi importante despre cum se congelează corect carnea și cum poate fi păstrată aceasta pe termen lung la congelator, fără să riști incidente neplăcute și bani mulți cheltuiți la medic.

Înainte să o pui în congelator, împachetează corect carnea

Dacă vrei să păstrezi carnea la congelator pe o perioadă îndelungată, aceasta va trebui tăiată în bucăți mai mici. În acest fel, atunci când vrei să o gătești, vei putea decongela numai cantitatea de carne de care ai nevoie pentru o singură masă.

Începe prin a tăia carnea în cantitățile necesare pentru un singur fel de mâncare și îndepărtează stratul de grăsime. Pasul următor este să clătești bine carnea cu apă rece. Acest pas va ajuta la formarea unui strat de gheață, care va proteja alimentul.

Carnea astfel tăiată și pregătită trebuie împachetată individual în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic. Ambalajul trebuie presat, pentru a elimina orice urmă de aer.

Ultimul pas este să treci data congelării pe toate pachetele de carne, astfel încât să nu le consumi dacă au fost ținute prea mult timp la congelator. Ideal ar fi să nu deschizi ușa congelatorului timp de 2-3 zile după ce ai pus carnea la congelat.

Cât timp poți păstra carnea la congelator 

Răspunsul la această întrebare depinde de tipul de carne pe care vrei să o păstrezi la congelator:

Carnea de miel sau mușchiul și cotletele de vită se pot păstra la congelator pentru cel mult 8 luni;

Carnea de porc este bună de consum pentru cel mult 6 luni de la momentul în care a fost congelată;

Carnea de vită tocată nu poate fi păstrată pentru mai mult de 3 luni;

Puiul întreg poate fi păstrat la congelator timp de 8 luni;

Puiul tranșat și rața întreagă pot fi congelate pentru cel mult 6 luni.

Aceste sfaturi trebuie respectate dacă nu vrei să te îmbolnăvești de la carnea congelată:

Cu cât este mai fragedă carnea, cu atât se va păstra mai mult timp proaspătă, odată congelată;

Congelatorul trebuie setat la o temperatură medie de -18 grade Celsius dacă îți dorești alimente proaspete pe perioadă îndelungată;

Nu recongela niciodată carnea decongelată;

În aceeași ordine de idei, verifică întotdeauna ambalajele în care este împachetată carnea. Dacă a fost congelată în prealabil, trebuie pregătită cât mai curând.