mamaplus

Ceaiuri pe care nu ar trebui să le consumi seara, înainte de culcare

-
//
14.04.2020

Poate că nici tu nu știi încă acele ceaiuri care nu se beau seara, pentru că pot avea efecte neplăcute. Tocmai de aceea, am pregătit o listă a acelor ceaiuri pe care ar fi bine să le eviți. Unele pot fi diuretice, iar altele conțin prea multă cofeină. Așa că nu sunt deloc indicate, în special înainte de culcare.

Ceaiul de măceșe. Poate fi ideal în timpul iernii, în special pentru că are un conținut uriaș de vitamina C. Dar această vitamină grozavă are și rolul de a conferi un surplus de energie. Este indicat pentru cei care se confruntă cu stări de somnolență care persistă. Crede-ne pe cuvânt și nu îl savura seara. Pentru că sigur nu vrei să te trezești în mijlocul nopții.

Ceaiul verde. Este o adevărată comoară pe care nu ar trebui să o descoperi seara. Știi deja că are în compoziție cofeină, așa că nu este recomandat. Plus că stimulează activitatea rinichilor, așa că nevoia de a urina va persista. Cel mai bine ar fi să-l consumi după-amiază sau dimineața.

Ceaiul de ghimbir. Foarte gustos și renumit pentru arderea grăsimilor și stimularea digestiei. Așa că cel mai bine consumă-l înainte de prânz, cu aproximativ 30 de minute. Dar poate fi foarte bine servit și după prânz, pentru a stimula digestia. Savurează-l mai des, este un antioxidant de excepție.

Ceaiul din mătasea porumbului sau din cozi de cireșe. Extrem de eficiente pentru cei care au nisip la rinichi. Dar nu le bea seara, pentru că vei face potecă în drumul spre toaletă. Acestea stimulează eliminarea lichidelor cu succes. Așa că este bine să le consumi în timpul zilei, în special când ești acasă. Nu uita că sunt perfecte pentru rinichii tăi, așa că nu le evita.

Ceaiul negru. Conține teină și cofeină, așa că nu te rișca. Abundă în antioxidanți, așa că ar trebui să fie pe lista ta de ceaiuri. Dar bucură-te de acesta în timpul zilei. Se pare că ține departe bolile de inimă și cancerul, așa că bea o cană pe zi.

Desigur că există și ceaiuri care se pot bea seara. Cum ar fi cel de mango, mușețel, fructe exotice, dar și cel de lavanda. Așa că alege-l pe cel care crezi că ți se potrivește mai bine. Nu omite nici ceaiul de tei! Asigură-te că bei ceai înainte cu câteva ore de culcare.