mamaplus

Ceaiul de ceapă, remediul care te scapă de tuse şi de durerea în gât

-
//
13.02.2020

Încă nu am scăpat de sezonul virozelor, iar primul sfat este un consult în cabinetul medicului de familie şi un tratament specializat, însă metodele naturiste pot fi şi ele utilizate cu succes în cazul tusei şi a durerilor în gât. Ceaiul de ceapă este un exemplu în acest sens. 

Proprietățile sale pot face minuni şi te pot scăpa rapid de tusea sâcăitoare. Substanțele fitochimice din ceaiul de ceapă cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă că susțin detoxifierea.

Sulful din ceaiul de ceapă ajută la eliminarea flegmei în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii, ceea ce înseamnă o reducere a tusei din cauza congestiei de la căile respiratorii, potrivit specialiştilor.

Cum se prepară ceaiul din ceapă:

Pentru a prepara ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureți patru cepe medii şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poți lua de pe foc, pentru a-l lăsa să se răcească.

Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, deşi el va fi foarte dulce datorită cepei şi adaugă, de asemenea, zeama de la o lămâie sau chiar mai multe, dacă îl vrei mai acrişor.

Poți adăuga şi câteva frunze de mentă pentru un plus de aromă, dacă simți nevoia!