mamaplus

Ceaiul care curăță căile respiratorii, scade febra, vindecă răceala și elimină toxinele

-
//
23.06.2020

Prepararea ceaiului este o artă. Trebuie să cunoști felul optim de preparare, întrucât unele plante nu se fierb. Floarea de tei, de exemplu, nu se fierbe! Se adaugă peste o lingură de flori de tei uscate, 200 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 3-4 minute, atât cât ceaiul să aibe o culoare gălbuie-ruginie, după care se strecoară. Dacă florile se lasă mai mult la infuzat sau se fierb, ceaiul devine roşu-maroniu intens, și nu se mai poate bea pentru că devine toxic.

Teiul era o plantă considerată sacră în vremurile străvechi, de către vechile popoare germane. Un simbol al nemuririi și al adevărului, se spunea că nu poți minți sub un tei.

Ceaiul de tei este foarte apreciat pentru calitățile sale calmante, însă nu doar acestea sunt proprietățile benefice ale acestei minunate plante.

Oamenii îl folosesc cu precădere atunci când au nevoie să se liniștească, este un veritabil calmant natural. Inclusiv mirosul florilor de tei are un efect liniștitor, de parcă te îmbată cu liniște și frumusețe.

Dar miraculoasele flori de tei conțin zaharuri, mucilagii, taninuri, uleiuri esențiale, glucozide, flavonoide, mangan şi vitamine, fiind excelente remedii pentru multe afecțiuni.

Florile de tei fluidizează sângele, reduc riscul formării cheagurilor de sânge, curăță rinichii și ficatul, previn formarea calculior renali și biliari, ameliorează tulburările funcționale ale aparatului digestiv care apar pe fond de stres, tratează afecțiunile căilor respiratorii superioare – răceală, gripă, tuse, bronșită, desfundă nasul, reglează temperatura corpului, stimulează transpirația, elimină toxinele, scad febra, reduc inflamațiile și ameliorează migrenele.