mamaplus

Ce trebuie să știi înainte să consumi fructele Goji

0
//
25.02.2021

Fie că îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus sau vrei să-ți îmbogățești alimentația zilnică cu substanțe nutritive și antioxidanți puternici, fructele Goji pot fi cea mai bună alegere pentru tine. Fructele Goji conțin betacaroten, aminoacizi, minerale, vitamine, polizaharide, uleiuri esențiale și alte elemente importante pentru organism. Tot ele reduc nivelul glicemiei și al colesterolului. Totuși, este important să cunoști câteva reguli de consum, înainte să guști din ele.

Fructele Goji se consumă proaspete, sub formă de suc, pudră, capsule și uscate. Fructele proaspete de Goji păstrează cel mai bine proprietățile benefice ale acestui fruct. În stare proaspătă, Goji nu se conservă decât câteva zile, astfel că este foarte greu de exportat în această formă.

Fructele Goji sub formă de suc au fost până recent forma cea mai populară de consum, însă oamenii de știință au demonstrate că își pierd astfel o mare parte din nutrienți și antioxidanți. Și sub formă de pudra, fructele își pierd multe vitamine și minerale.

Prin urmare, fructele Goji uscate reprezintă forma cea mai bine adaptată consumului terapeutic. Sub formă uscată, fructele Goji se conservă timp de un an și păstrează mare parte din substanțele benefice.

Cum trebuie consumate fructele Goji?

Fructele Goji consumate pentru prima oară

Dacă ai decis să le încerci la gust, trebuie să începi foarte lent. Fructele Goji echilibrează aportul de nutrienți și oxigen, ceea ce poate duce la o serie de simptome neplăcute, în primele zile de consum, cum ar fi nevoia de a merge des la toaletă, oboseala fizică și psihică sau somnolența. Aceste simptome nu țin niciodată mai mult de 14 zile, după care se vor simți cu adevărat beneficiile fructelor Goji. Persoanele care consumă Goji se simt mai bine, dorm mai bine și au o stare psihică de invidiat. Astfel, este indicat ca în primele 3 zile să consumi câte 5 fructe Goji pe zi. După aceste zile, este indicat să dublezi cantitatea. Dacă te simți rău, redu cantitatea la jumătate.

Fructe Goji consumate în mod regulat

În această fază este recomandat să se consume aproximativ 8 grame de fructe Goji de două ori pe zi, dimineața și seara. O pungă de 500 de grame de fructe Goji trebuie să fie consumata într-o lună.

Fructe Goji consumate în scop terapeutic

Consumul în scop terapeutic este destinat persoanelor care suferă de afecțiuni grave și care au încercat numeroase tratamente convenționale. Cu cât persoana este mai bolnavă, cu atât efectele de reechilibrare ale organismului sunt mai intense. În aceasta etapă, este recomandat consumul de 100 de grame de fructe Goji pe zi. Nu trebuie să se consume mai mult. Este de asemenea recomandat ca în timpul consumului de fructe Goji să se suplimenteze și consumul de apă, deoarece în primele zile de consum, fructele Goji pot favoriza constipația.