mamaplus

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci carne

0
//
18.11.2020

Include mai multe fructe şi legume în meniu, spun nutriționiştii, dacă vrei să îți menții sănătatea. Ce se întâmplă cu consumul de carne? Nutriționistul Monica Auslander explică de ce decizia de a renunța la carne poate aduce unele beneficii, cum ar fi îmbunătățirea aspectului pielii şi mai multă energie.

În ultimii ani, studiile experimentale au ridicat ipoteza că, dacă nu mănânci carne, şansele de reuşită ale unei diete sunt mai mari. Numeroşi nutriționişti susțin că preparatele fără carne te ajută să slăbeşti, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Mai exact, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus şi să ai un meniu vegetarian, trebuie să ai grijă cu ce înlocuieşti carnea. Spre exemplu, mâncarea procesată care nu conține carne poate fi la fel de periculoasă pentru siluetă precum sunt preparatele ce abundă în carne roşie.

Pielea întinereşte dacă renunți la carne

O dietă bogată în fructe proaspete şi legume care conțin multă vitamina C redă elasticitatea pielii şi astfel o să previi apariția ridurilor. Monica Auslander precizează că eliminarea preparatelor cu multă carne poate să reducă şi inflamația din corp.

Slăbeşti, dar depinde ce mănânci

Ai auzit că după ce nu mai mănânci carne o să slăbeşti? Adevărul nu este tocmai aşa. Cert este că nu vei avea arderi mai intense dacă în loc de carne o să continui să consumi produse care inhibă funcția metabolică, cum sunt carbohidrații rafinați şi mâncarea procesată.

Capeți mai multă energie

Fructele şi legumele din regimul vegetarian, prin conținutul mare de apă, dar şi vitamine şi minerale, te hidratează şi astfel o să simți că ai mai multă energie.

Părul începe să aibă strălucire

Vegetarienii care consumă multe fructe, vegetale, nuci şi fasole au firul de păr mai rezistent. În plus, părul nu mai are un aspect tern, ci este mai mătăsos şi capătă un plus de volum şi strălucire. Şi unghiile sunt mai sănătoase după ce nu mai mănânci carne.