mamaplus

Ce poți să faci cu resturile de cozonac, friptură și ouăle rămase de la masa de Paște?

0
//
04.05.2021

În primele zile după Paște, gospodinele încearcă să le găsească un rost în gospodărie bucatelor rămase de la masa de sărbătoare. Dacă femeile de la țară își hrănesc animalele și păsările cu aceste produse, cele de la oraș au nevoie de câteva sfaturi și trucuri utile. Așadar, vezi în continuare despre ce este vorba.

Pâinea care se usucă cel mai repede este de obicei aruncată sau dată la păsări. Stop! Cea mai bună idee este să transformi pâinea neconsumată în crutoane pe care le poți servi ulterior cu supe și salate.

Friptura de miel rămasă neatinsă nu se lasă să se altereze și nu se aruncă. O poți folosi pentru a prepara sandvișuri delicioase, cu roșii și brânză, de exemplu, sau o poți folosi ca ingredient într-o salată. Același lucru este valabil și pentru alte fripturi preparate care nu au apucat să fie consumate.

La fel ca pâinea, cozonacul se usucă rapid și primul gând este să îl arunci. Greșit! Taie-l în lung și transformă-l într-un blat pentru o prăjitură sau un tort, însiropându-l pentru a redeveni moale. Între straturile de cozonac poți pune apoi cremă și fructe, spre exemplu. O idee și mai apetisantă este să preparați un trifle, desert englezesc compus din mai multe straturi: blat (cozonac), fructe, jeleu, cremă și frișcă. Și mai simplu este să faci o budincă din cozonac! Acesta se taie în felii aproximativ egale, se așează într-o tavă unsă cu unt, iar deasupra se adaugă lapte, zahăr, ouă, scorțișoară și stafide, înainte ca totul să fie băgat la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă la răcit și se savurează ulterior.

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate. Le puteți refolosi ca aperitive transformându-le în ouă umplute (simple sau cu sosuri), le puteți pune în salate, chiftele, alături de cartofi în retete simple sau la cuptor, creme de ouă sau rulade de carne.