mamaplus

Ce nu e bine să mănânci dacă simți că ai răcit

0
//
12.11.2019

În zilele reci, care vor urma cât de curând, sunt anumite alimente care nu ar fi tocmai indicate. În special dacă simți că o viroză sau răceala sunt pe urmele tale.

Să vedem, pe rând, care sunt alimentele ce trebuie excluse din meniul tău zilnic, dacă simți primele simptome ale răcelii:

Dulciurile

Știm, s-ar putea să nu îți placă vestea aceasta, dar este cât se poate de adevărat. Nu de alta, dar zahărul slăbește capacitatea sistemului imunitar. Mănâncă în schimb fructe dulci și minunate care abundă în vitamina C. Vorbim despre kiwi, ananas și portocale. Desigur, să nu-ți lipsească mâncărurile calde, dar nici salatele de crudități.

Zahărul

Acest aliment este toxic pentru organism, în special cel alb. În ziua de astăzi foarte multe alimente îl conțin, așa că ai grijă să citești etichetele înainte. 

Lasă picanteriile

La propriu, alimentele foarte condimentate nu ajută deloc în această perioadă. Oricum gustul este afectat, așa că nu vei avea parte de aromele pe care le vei dori. Încearcă să mănânci cât mai sănătos în această perioadă. Alimentele picante pot irita mucoasa gastrică și sigur nu îți dorești asta. De asemenea, pot afecta gâtul și mai tare, așa că nu insista să le mănânci. Lasă mâncarea foarte gustoasă și consumă mai degrabă fructe și legume, iar mâncărurile preparate să fie cât mai simple și eficiente.

Fără prăjeli 

Da, chiar nu sunt indicate în această perioadă și nici în cele în care ești sănătoasă! După cum știi, prăjelile sunt foarte nocive pentru organism. Așa că nu uita că alimentele sunt distruse în urma prăjelii. În special dacă folosești un ulei obișnuit din comerț. Ține minte că cele mai bune uleiuri sunt cele presate la rece! Mâncarea prăjită este tratată ca un dușman de către organism, fiind foarte greu de digerat. Așa că pune o friptură cu cartofi la cuptor și bucură-te de o mâncare mult mai sănătoasă.

Lactatele 

Afectează mucoasa nazală, plus că nu este nici pe departe atât de sănătos. Oamenii încă nu au înțeles că lactatele sunt nocive organismului uman. Mai ales atunci când sunt în cantități exagerate, așa că nu insista. Laptele clasic, precum și iaurturile nu sunt tocmai indicate. Așa că fă o pauză pentru câteva zile sau mai bine consumă lapte vegetal. S-ar putea să rămâi impresionată de cât de gustos este, în special cel de migdale sau caju.