mamaplus

Ce ingrediente trebuie să pui în salată, ca să fie super sănătoasă?

0
//
22.01.2020

Se mai întâmplă ca uneori să fim foarte grăbiți și să alegem o salată simplă, cu ingredientele pe care le avem la îndemână. Este foarte bine, dar nu uita totuși că zilnic trebuie să consumăm verdețuri, indiferent de anotimp. Este adevărat că iarna consumăm mai puține, dar nu le exclude de tot. Chiar și cele din pungă au vitamine și minerale, chiar dacă nu sunt ideale.

Vestea cea bună este că salata verde merge cam la orice, chiar și la paste! Da, încearcă și ai să vezi, așa vei renunța la ideea că nu poți mânca salată, pentru că nu se potrivește cu mâncarea ta…

Cât mai multa verdeață, adică minerale și vitamine!

Pentru ca o salată să fie completă, este bine să adaugăm cât mai multe ingrediente verzi sau crude. De exemplu, poți să mai adaugi:

  • Rucola. Această planta unică, cu gust deosebit, susține imunitatea și te ajută să previi bolile specifice iernii. Dar și cancerul, așa că nu renunța la ea. La salata ta zilnică pune și câteva frunze de rucola.
  • Salata romană. Foarte bogată în vitamina K, această vitamină previne osteoporoza și alte boli specifice femeilor trecute de o anumită vârstă. Consumă salata romană mai des, plus că are un gust crocant și minunat. Mai adaugă măsline, brânză feta și câteva roșii cherry. O vei adora, alături de mâncarea ta preferată.

Baby spanac și baby morcov.

În special dacă iubești varietatea, alege-le. Cine a spus că salata nu poate conține și rădăcinoase, ca morcovii? Fierbe-i un pic și adaugă-i în salată. Alături de puțin humus sau pastă de măsline, o salată de acest gen poate deveni cina perfectă.

Un alt efect benefic al spanacului, este reducerea tensiunii arteriale. Potasiul conținut de spanac, ajută la contracararea efectelor negative ale sării asupra sănătății. Sarea stimulează creșterea tensiunii arteriale, crescând riscul bolilor cardiace și nu numai.

Alte legume bogate în potasiu sunt: cartofii, fasolea, roșiile și portocalele.

Nu uita că poate fi un fel principal.

…sau cel puțin o cină. Dacă adaugi puțină brânză, câteva roșii și o fâșie de șuncă, poate deveni un fel principal, fără probleme. Îți recomandăm să o alegi în special când ești la dietă sau pur și simplu vrei o cină mai lejeră.

Nu uita că în piață poți găsi salată verde și iarna. Așa că încearcă să găsești această variantă mult mai sănătoasă și plină de nutienti. Desigur că este bine să optezi și pentru variantele la pungă, în special că iarna salatele sunt mai greu de procurat. Poftă bună și nu uita de porția ta zilnică de verdețuri!