mamaplus

Ce este avocado: fruct sau legumă? Beneficiile sale sunt uluitoare

-
//
06.02.2020

Avocado, fructul originar din America de Sud, este prezent tot mai des pe mesele noastre datorită calităților sale nutritive excelente. La gust nu este apreciat de mulți, însă consumat corect poate deveni o opțiune bună pentru un mic dejun hrănitor și sănătos.

Ce este și ce conține avocado

Fructele de avocado sunt de două feluri, cele rotunde și cele în formă de pară. Este foarte bogat în grăsimi, carbohidrați, fibre și proteine. Pe lângă asta, avocado este foarte bogat în vitamine: vitamina C, vitamina K, vitamina B6, Omega 3, Omega 6, potasiu, acid folic și fibre.

Beneficiile fructului de avocado:

  • îmbunătățește vederea;
  • reglează nivelul glicemiei din organismul uman;
  • previne malformațiile congenitale;
  • ajută la creșterea nivelului de HDL din organism, așa numitul colesterol bun;

Cum alegi corect un avocado

Pentru a te bucura la maxim de gustul unui avocado încearcă să cumperi fructe care sunt deja coapte. Un avocado este copt dacă are coaja de culoare verde închis și dacă, atunci când e apăsat în zona în care a fost coada, este moale. În rest, un fruct de avocado copt trebuie să fie tare la atingere. Evită fructele de avocado care au coaja de culoare maronie, acelea nu sunt coapte. Dacă ai luat un avocado necopt îl poți lăsa câteva zile până când va ajunge la consistența dorită.

Cum se mănâncă corect un avocado

mamaplus

Pentru a beneficia la maxim de proprietățile lui, avocado se consumă în general crud. Se poate mânca fie feliat, fie mărunțit, fie pasat și servit sub formă de piure.

Poți consuma un guacamole gustos: pasează un fruct de avocado, adaugă ceapă și roșii tăiate mărunt după care pune peste combinație suc de lămâie. Va ieși o gustare excelentă. Suplimentar, pentru a încerca ceva nou, poți face ouă umplute cu această pasta de guacamole.

Știai că poți prepara chiar și înghețată din avocado? Ai nevoie de două fructe de avocado, 3 linguri de miere de albine, 100 ml lapte, sare și suc de lime. Mixează bine ingredientele cu un blender după care pune pasta rezultată la congelator.

Poți consuma avocado și în supă. Amestecă două căni de supă de pui cu 5 fructe de avocado pasate, adaugă 500 de grame de smântână grasă și asezonează după gust cu sare și piper. Se consumă rece.