mamaplus

Ce cantitate de pâine trebuie să consumăm zilnic și care este cel mai sănătos tip

0
//
16.10.2020

Astăzi, 16 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Alimentației și Ziua Mondială a Pâinii. Află câtă pâine trebuie să mănânci în fiecare zi și cum să o alegi.

Nutriționiștii nu recomandă consumul excesiv de pâine, remarcând că este benefic să ne limităm la cel mult patru felii pe zi. De asemenea, speciliștii în nutriție ne sfătuiesc să alegem pâinea din cereale integrale, care este mult mai benefică pentru sănătate, decât celelalte tipuri.

„Pâinea din cereale integrale conține o cantitate mare de fibre și substanțe nutritive și oferă senzația de sațietate. Are o consistență densă, conține mult grâu și semințe, ceea ce o face foarte hrănitoare și are un indice glicemic scăzut. De asemenea, dietele bogate în cereale integrale joacă un rol important în prevenirea cancerului, a diabetului de tip doi, a bolilor cardiovasculare și a obezității. De asemenea, consumarea acestor cereale împiedică sau tratează apariția constipației și a problemelor digestive”, a declarat nutriționista Olga Cara.

Potrivit ei, cumpărătorii trebuie să citească cu atenție toate ingredientele de pe etichetă, întrucât de multe ori producătorii folosesc și diverși coloranți artificiali, în special când este vorba despre pâinea neagră.

De menționat este că principalul mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației și a Pâinii este reducerea risipei alimentare, combaterea foametei şi a malnutriției la nivel global. De asemenea, în această zi, diverse asociații și producătorii din întreaga lume se implică în mai multe acțiuni și campanii pentru a-i face pe oameni să respecte o alimentație sănătoasă.