mamaplus

Ce alimente te ajută să previi cancerul la sân?

-
//
14.12.2020

Statisticile arată că japonezele sunt mai ferite de această maladie, în comparaţie cu femeile din SUA. Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente dintre cancerele apărute la femei. Din fericire, oamenii de ştiință au descoperit elemente importante, care ar putea constitui dieta care poate proteja de acest tip de cancer.

Au fost analizate multe informații din variate cercetări, pe care experții le-au pus cap la cap şi au tras concluzii. Astfel, suplimentar recomandărilor generale privind alimentația echilibrată, mişcare multă, fără tutun, fără alcool, există câteva recomandări punctuale, de care e bine să ținem seama.

Fără grăsimi săturate

O analiză amplă, care a inclus zeci de studii ştiințifice a scos la iveală că femeile aflate la menopauză, care consumă mai multe grăsimi prezentă un risc crescut pentru a face cancer de sân. Mai mult, cele care mănâncă numeroase grăsimi saturate (carne procesată, ciocolată, biscuiți, prăjituri, produse de patiserie etc.) înregistrează un risc dublu de îmbolnăvire, comparativ cu celelalte.

Zahărul şi carbohidraţii

Este bine să ştii că nu există un studiu consistent, care să indice o legătură evidentă între consumul de zahăr şi de carbohidrați şi cancerul de sân. Cu toate acestea, este cunoscut că o dietă săracă în dulciuri şi carbohidrați menține greutatea femeii în parametri optimi şi previne obezitatea – un factor de risc important pentru cancerul de sân.

Meniu bogat în lactate

S-au făcut şi se fac în continuare studii pentru a vedea dacă există o legătură între meniul în care predomină lactate şi brânzeturile şi apariția cancerului mamar. Din rezultate reiese că femeile care mănâncă alimente din categoria lactate prezintă un risc mai redus de a face cancer la sân. Explicația ar fi că nivelul concentrației de calciu este mai mare şi acesta ajută în prevenirea maladiei.

Fibrele alimentare menţin sănătatea

Un consum de peste 25 g de fibre pe zi scade riscul de a dezvolta cancerul de sân. Cele mai benefice pentru acest scop sunt fibrele din cereale. Efectul lor este acela că scad nivelul estrogenului din sânge.

Fructele sunt benefice

O dietă bogată în fructe favorizează prevenția cancerului de sân. Acest lucru este pus pe seama conținutului ridicat de fibre şi de antioxidanți din fructe, cum sunt citricele şi fructele puternic colorate. De asemenea, o dietă bogată în fructe şi legume este de cele mai multe ori una săracă în grăsimi şi carbohidrați nesănătoşi.