mamaplus

Ce alimente să excluzi din dieta ta dacă vrei să scapi de celulită?

-
//
28.01.2022

Una dintre problemele des întâlnite printre femei este celulita. Cu părere de rău, nu poți scăpa de ea peste noapte sau administrând pastiluțe magice, dar poți să apelezi la un regim alimentar echilibrat. Nutriționistul Lygia Alexandrescu vine în ajutorul nostru cu câteva ponturi despre cum putem evita apariția celulitei.

Potrivit nutriționistei Lygia Alexandrescu, celulita sau aspectul de ”coajă de portocală” poate apărea atât la persoanele cu un surplus de kilograme, cât și la persoanele care nu au exces ponderal.

Tocmai de aceea, spune ea, problema trebuie tratată atât local, cât și intern. Însă cel mai important este ceea ce mâncăm și bem, pentru că, indiferent de cât de bune sunt cremele, cea mai frecventă cauză a celulitei este internă.

”Atâta timp cât se consumă alimente grase, zahăr foarte mult, chiar și în condiții de normoponderalitate, acest aspect al cojii de portocoală apare. Atunci când se fumează mult, când nu se dorm suficiente ore, pe oboseală, atunci când cantitatea de radicali liberi care atacă membrana celulară există în cantitate mare în organism, acest aspect apare”, susține nutriționista.

Potrivit specialistei, un alt rol important îl joacă și hidratarea. Când vine vorba însă de hrană, sunt necesare alimentelele bogate în vitamina A și alimente care să conțină beta-caroten, cum ar fi morcovii.

”Grupul de vitamine B, care se găsesc în carne, în cerealele integrale, zincul și seleniul care se găsesc în pește, în ciuperci, în nuci, în fructele de mare. De asemenea, nu trebuie uitate fructele, toate acestea conțin antioxidanți extrem de importanți în lupta cu această mare problemă a verii numită celulită”, spune Lygia Alexandrescu.