mamaplus

Cât timp mai poți păstra un avocado în frigider după ce l-ai tăiat în două?

0
//
16.04.2021

Nu o singură dată ai fost nevoită să cauți niște metode sigure de depozitare a unei părți din avocado care ți-a rămas după ce ai preparat o salată sau alte alimente. Este important să știi din start câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi corect un avocado, ca să-și mențină toți nutrienții necesari până data viitoare când vei dori să-l consumi.

Avocado conține grăsime vegetală din abundență. După cum știi, grăsimile de origine vegetală sunt net superioare celor animale. De asemenea, este o sursă minunată de vitamine și minerale: Vitamina B9, Vitamina K1, Potasiu, Cupru, Vitamina E. Conține 15% grăsimi și 9% carbohidrați, cea mai mare parte parte fiind constituită din fibre.

Problema va apărea în momentul în care îl expui la aer, atunci se poate declanșa oxidarea. Fructul conține acid oleic și linoleic, iar coaja îl protejează de oxidare. Așa că nu-l decoji înainte de momentul utilizării.

De asemenea, atunci când ai nevoie doar de o jumătate, ai grijă să o decojesti doar pe aceea. Cealaltă o mai poți păstra la frigider, până a doua zi.

Dacă vrei să îngheți fructul, trebuie să te decizi dacă vrei să-l pui în congelator întreg sau tăiat în cuburi. Dacă vrei să-l folosești pentru guacamole, îți recomandăm a doua variantă. În acest mod, te vei bucura de prospețimea sa mai mult timp. Potrivit nutriționiștilor, este absolut sigur să păstrezi un avocado sau o jumătate de avocado la congelator.

Evident, tot ceea ce îți rămâne de făcut este să îndepărtezi coaja și să feliezi fructul după bunul plac. Îți recomandăm și să îl ungi cu suc de lămâie sau lime, pentru a se conserva și mai bine. De asemenea, este indicat să te miști repede, în special că oxidarea ar putea începe rapid, așa că nu zăbovi prea mult până să duci la bun final aceasta acțiune.