mamaplus

Cât de sănătos este să mănânci fructe la desert?

-
//
23.02.2021

Considerate a fi un superaliment, fructele sunt cea mai naturală sursă de nutrienți esențiali de care are nevoie corpul nostru, fiind pline de vitamine, minerale, antioxidanți, fibre, proteine, flavonoide și având multe beneficii pentru sănătate.

Prin urmare, experții în sănătate și nutriționiștii recomandă întotdeauna adăugarea a cel puțin un castron de fructe proaspete de sezon în dieta noastră de zi cu zi. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, ne mențin și plini pentru mai mult timp și oferă o opțiune sănătoasă de a mânca atunci când simțim nevoia de o gustare la mijlocul zilei.

Fructele sunt încărcate cu zahăr natural. Tocmai din acest motiv, oamenii înlocuiesc adesea prăjiturile și dulciurile decadente cu fructe pentru a reduce pofta dulce. Totuși, mulți dintre ei se întreabă cât de sănătoasă este această practică și cât de sigur este consumul de fructe la desert?

Nutriționista Pooja Makhija a postat recent pe Instagram un scurt filmuleț cu momentul potrivit când ar trebui consumate fructele. Potrivit lui Pooja, nu trebuie să fuzionați fructele cu masa principală sau să le consumați ca desert. În schimb, fructele trebuie consumate ca o masă de sine stătătoare pentru a vă bucura din plin de beneficiile lor.

Pooja Makhija împărtășește 2 motive pentru care trebuie să mănânci fructe ca masă autonomă: Fructele au o nutriție volatilă. Vitaminele, mineralele și antioxidanții se pierd în așteptarea ca rândul lor să fie digerat cu proteinele și carbohidrații mesei principale. Se adaugă la cantitatea de calorii a mesei principale pe care ați mâncat-o. Orice lucru pe care corpul tău nu îl poate digera este stocat ca grăsime.