mamaplus

Cât de nocive sunt vopselele pentru ouăle de Paști care se vând în piețele de la noi?

0
//
23.04.2021

Piețele din capitală s-au umplut cu vopsele pentru ouăle de Paşti. Pentru a evita intoxicațiile, specialiștii spun că trebuie să respectăm două condiții: vopseaua să fie procurată numai din magazine specializate, iar ouăle să fie cât mai proaspete.

La Piața Centrală din Chişinău vânzătorii propun o gamă largă de vopsele. Între timp, specialiştii ne avertizează că ouăle colorate cu vopsea artificială pot fi periculoase.

„Cel mai bine şi corect ar fi să urmărim recomandările bunicilor noştri, când colorau ouăle cu vopsea naturală, deoarece aceasta este mai puțin alergică şi mai puțin toxică. Oamenii pot să facă intoxicație, deoarece atunci când ouăle se fierb dacă coaja crapă şi acest colorant nimereşte în albuş, ouăle sunt periculoase.”, susțin experții

La Piața Centrală din Chişinău, un pliculeț cu vopsea pentru ouă costă între 2 şi 8 lei, iar prețul pentru zece ouă variază între 15 şi 18 lei.

Unele gospodine optează însă pentru vopseaua naturală, făcută în condiții de casnice – fie că vorbim despre cojile de ceapă sau alți coloranți naturali.

Pentru că se apropie Paştele, comercianții au majorat prețul ouălor cu doi lei.