mamaplus

Cafea cu broccoli, o nouă tendință care vine la pachet cu câteva beneficii

0
//
05.05.2020

Dacă până acum am întâlnit conopida folosită în numeroase rețete, de la smoothie-uri până la înlocuitor al orezului, de data aceasta şi broccoli şi-a găsit o nouă „utilitate”. Mai exact, să ne îmbunătățească diminețile cu o cafea aromată.

Conceptul de cafea din broccoli a luat naştere în Australia, după ce locuitorii din Australia au căutat să diversifice produsele şi totodată să reducă risipa, mai ales că cercetările arată că majoritatea australienilor încă nu consumă necesarul zilnic recomandat de legume. Astfel, opțiuni precum pudra de broccoli ajută la atingerea acestui aspect. Creatorii au declarat pentru site-ul Science Alert că această băutură a primit numeroase recenzii.

Pentru a prepara cafeaua cu broccoli, legumele sunt uscate, apoi măcinate pentru a obține o pudră fină, care mai apoi este adăugată în cafea. Şi, pentru că nu înlocuieşte zahărul, această pudră vine la pachet cu câteva beneficii: două lingurițe de pudră de broccoli sunt similare unei porții de legume.

„Îmi place ideea unui astfel de produs, întrucât se foloseşte pentru a reduce risipa de mâncare şi este totodată un mod simplu de a consuma legume, în special crucifere care protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare, amândouă cunoscute ca principale cauze de deces. Multe persoane beau cafea zilnic, aşadar este un mod ideal de a crea o schimbare sănătoasă în stilul de viață”, a spus Cynthia Sass, nutriționist. 

Dacă nu te simți pregătit să încerci pudra de broccoli în cafeaua de dimineață, poți testa alături de un smoothie sau ca topping pentru guacamole. Totodată, să nu uităm de beneficiile cafelei. Pe lângă aroma delicioasă şi energia pe care o oferă organismului, aceasta vine la pachet şi cu antioxidanți necesari sănătății organismului. În plus, nu de puține ori s-a vorbit despre consumul de cafea, care poate duce la scăderea riscului apariției bolilor de inimă, a diabetului şi decesului timpuriu.