mamaplus

Alimentul care îți potolește pofta de dulce și nu îngrașă. Sfatul unei nutriționiste

-
//
22.10.2020

În dorința de a arăta mereu bine, femeile tind să recurgă la anumite obiceiuri alimentare deloc sănătoase, chiar dacă s-ar presupune că sunt eficiente. Vorbim despre dulciuri și așa-zisele alternative salvatoare care îți satisfac pofta de dulce și te scapă de kilogramele nedorite. Nutriționista Victoria Ursu a vorbit despre situația în care se află femeile care adoră dulciurile, dar vor să arate bine și ce soluții există, de fapt.

”Când vrei să diminuezi cantitatea de dulciuri nu-ți recomand să excluzi dintr-o dată și definitiv ceea ce prezintă pentru tine o afinitate: DULCIURILE. E o pedeapsă ineficientă, care în scurt timp te va biciui usturător prin decompensare (scăpări, frustrări, reluarea consumului). Nici să le substitui (dulciurile) pe fructe proaspete și uscate n-o să te sfătuiesc să faci. Evident c-ar fi minunat! Însă (părerea mea) e o recomandare utopică. O aud deseori de la oameni care nu au idee cum e să ai o dependență de dulce sau oameni care dau sfaturi, dar singuri nu le respectă.”, afirmă nutriționista Victoria Ursu.

Acum, după ce ai aflat că fructele fac mai mult rău decât bine dietei tale, s-ar putea ca data viitoare când vei dori să-ți faci un smoothie cu vreo 3 fructe, să te gândești de două ori înainte de asta. Sigur că poți să o faci, însă nu în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi, pentru că orice exces poate avea anumite consecințe deloc plăcute.

Chiar dacă pare o misiune anevoioasă, excluderea dulciurilor din alimentație poate avea loc cu ajutorul unui truc eficient. Este vorba de fapt despre un aliment inofensiv pentru corp, dar bun pentru suflet.

”O soluție bună este ciocolata cu procent înalt de cacao, totodată încă dulce: 70%. Când te obișnuiești să reduci tot dulcele la ciocolată, cu timpul vei putea trece treptat la un procent mai mare de cacao, diminua porția... până într-o zi vei realiza că pofta de dulce a dispărut. Și DAAA, cumpără-ți o ciocolată ca lumea gustoasă, aromată (vanilie, esență de portocală), se poate și cu nuci, așa cum o fac franțuzoaicele. Că știu ele ce-i bunișorul...”, a mai adăugat Victoria Ursu.