mamaplus

7 alimente pentru masa de Revelion care aduc noroc și sănătate

-
//
28.12.2020

Au mai rămas zile numărate până vine un nou an, iar asta înseamnă că ar trebui să începem pregătirile pentru masa festivă. Pe lângă faptul că bucatele ar trebui să fie gustoase, fiți atenți și la aspectul lor, pentru că anume asta vă va aduce mult noroc în anul care vine. Iată o listă cu alimente sănătoase, dar și norocoase pentru răscrucea dintre ani.

Legume verzi, pe lista alimentelor sănătoase și norocoase

Se spune că legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru că seamănă cu banii. Sunt și pline de vitamine și minerale, deci nu ai de ce să le eviți.

Fasolea și lintea, alimente sănătos și bănos

Precum salata sau alte verdețuri, și fasolea semnifică bani, și anume monedele. În Italia, oamenii mănâncă linte de Revelion, pentru că lintea este simbolul abundenței. Indiferent dacă alegi lintea, mazărea sau fasolea uscată, va fi bine pentru sănătatea ta, și te vei reface mai ușor după o noapte de petrecere.

Nu uita de pește, alimentul norocos pe masa de Revelion

Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamănă cu banii și pestii se găsesc în bancuri ceea ce simbolizează de asemenea ideea de abundenta. Lășând la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursă bună de fibre.

Mexicanii consideră strugurii alimente sănătoase și norocoase

De Revelion trebuie să consumați cât mai multe fructe. Mexicanii consumă câte un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. Dacă este amar sau stricat, veți ști să aveți grijă în luna respectivă a anului. De asemenea, nenumăratele semințe ale rodiei semnifică prosperitatea, iar smochinele simbolizează fertilitatea. Consumați un fruct dacă aveți pofta de o gustare sănătoasă.

Pasta, tăițeii și cerealele, alimente sănătoase care simbolizează longevitatea

Macaroanele, tăițeii și cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieți lungi și abundente. În Japonia, tăițeii soba se consumă în ziua Anului Nou. Se zice că cu cât sunt mai lungi tăițeii, cu atât vei avea o viață mai lungă. Ca să nu mai spunem că, fiind fabricați din hrișcă, tăițeii soba sunt o mare sursă de fibre. O altă propunere bogată în fibre este o porție de orez risotto.

Porcul rotofei inspiră avuție

Dacă stam să ne gândim, majoritatea pușculițelor au formă de purceluși grăsuni. Chiar dacă este o carne grasă, poate fi folosită cu măsură măcar pentru a da gust. Nu trebuie să mâncati neapărat șorici pentru noroc, puteți alege părti mai puțin grase ale porcului și prepara din ele mâncăruri foarte delicioase.

Tortul simbolizează veșnicia

Deși nu se poate considera sănătos și este chiar contraindicat în toate dietele pentru slăbit, în noaptea de Revelion poți face excepție. Tortul te va ajuta să mai scapi de stresul adunat pe parcursul anului. Mai mult, prăjiturile în formă circulară sunt simbolul veșniciei.

Alimentele în formă de inel sunt simbolul continuității

Alimentele în formă de inel (gogoși, papanași) reprezintă continuitatea anului de la începutul până la finalul lui. În plus, când vine vorba de gogoși sau pananasi, cine le poate refuza?