Vrei să știi ce evită experții în alimentația lor? Iată lista alimentelor, produselor procesate, ingredientelor și a substanțelor chimice pe care nutriționiștii nu le mănâncă niciodată.
Îndulcitori artificiali
„Nu cred că există suficiente dovezi care să demonstreze că îndulcitorii artificiali sunt siguri pentru consumatori. Prefer să stau departe de ei și să folosesc, ocazional și cu atenție, zahăr. În plus, există o multitudine de cercetări care arată cum consumul de băuturi dietetice este contra-intuitiv în diete. Acestea cresc riscul apariției de boli cronice precum diabetul și bolile de inimă”, spune nutriționistul Chelsey Amer.
Floricele la microunde
„Am deschis odată o pungă de popcorn nepreparată și nu am mai mâncat de atunci! Există prea multe substanțe chimice artificiale în compoziție. Prefer să evit cât mai mult posibil acest tip de produse”, explică Amer.
Mezeluri
„Mezeleurile conțin o mare varietate de aditivi ce pot crește inflamația în organism și au fost legați științific de apariția cancerului de colon”, spune Megan Faletra, nutriționist dietetician, instructor de yoga certificat și fondatorul The Well Essentials.
Margarină
„Majoritatea margarinelor se bazează în principal pe uleiuri vegetale extrem de procesate (în special uleiul de soia și cel de palmier). Alegerea untului organic este o opțiune mult mai bună pentru sănătate, deoarece acesta conține niveluri ridicate de acizi grași omega-3”, spune Faletra.
Crenvurști
„Sunt bogați în grăsimi și sodiu. În plus, există un număr tot mai mare de dovezi care leagă consumul de carne procesată cu apariția cancerului în tractul digestiv,” a adăugat Megan Faletra pentru Reader's Digest.
Stridii crude
„Există atât de multe afecțiuni provocate de fructele de mare negătite - inclusiv hepatita A și norovirusurile. Stridiile transportă în mod obișnuit Vibrio vulnificus și Vibrio parahaemolyticus”, explică Jennifer Bowers.
Sucul acidulat
„Aportul de zahăr dintr-o singură doză influențează dispoziția și e o bombă calorică. Obezitatea este adesea cauzată de un consum exagerat de sucuri acidulate, iar noi toți ar trebuie să ne ferim de ele”, a încheiat Bowers.