mamaplus

7 alimente care aduc noroc și nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion

-
//
27.12.2021

Pe lângă preparatele tradiționale pe care le gătim an de an pentru masa de Revelion, gazdele ar trebui să-și servească musafirii și cu alte specialități despre care se spune că ar aduce noroc și belșug. Celebrele 12 bobițe de struguri mâncate în ajunul Anului Nou sau peștele ar trebui să facă parte din meniul de sărbătoare. Vezi în continuare care sunt cele mai norocoase alimente de pe masa de Revelion.

Legume verzi, pe lista alimentelor sănătoase și norocoase

Se spune că legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru că seamănă cu banii. Sunt și pline de vitamine și minerale, deci nu ai de ce să le eviți.

Fasolea și lintea, alimente sănătoase și bănoase

Precum salata sau alte verdețuri și fasolea semnifică bani, și anume monedele. În Italia, oamenii mănâncă linte de Revelion, pentru că lintea este simbolul abundentei. Iar bobul de linte seamănă cu vechile monede romane. Indiferent dacă alegi lintea, mazărea sau fasolea uscată, va fi bine pentru sănătatea ta, și te vei reface mai ușor după nenumăratele pahare de șampanie.

Nu uita de pește, alimentul norocos

Așa cum spune simbolistica, solzii peștelui se aseamănă cu banii și bogăția. Totodată, peștele are numeroase beneficii pentru sănătate. Peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o sursă generoasă de fibre.

Mexicanii consideră strugurii alimente sănătoase și norocoase

De Revelion trebuie să consumați cât mai multe fructe. Mexicanii consumă câte un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. Dacă este amar sau stricat, veți ști să aveți grijă în luna respectivă a anului. De asemenea, semințele de rodie semnifică prosperitatea, iar smochinele simbolizează fertilitatea. Consumați un fruct dacă aveți poftă de o gustare sănătoasă.

Macaroanele, tăițeii și cerealele, alimente sănătoase care simbolizează viața lungă

Macaroanele, tăițeii și cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieți lungi și abundente. În Japonia, tăițeii soba se consumă în ziua Anului Nou. Cu cât sunt mai lungi tăițeii, cu atât vei avea o viață mai lungă. Ca să nu mai spunem că, fiind fabricați din hrișcă, tăițeii soba sunt o mare sursă de fibre. O altă propunere bogată în fibre este o porție de orez risotto.

Porcul rotofei inspiră avuție

Dacă stam să ne gândim, majoritatea pușculițelor au formă de purceluși grăsuni. Chiar dacă are un conținut ridicat de grăsime, alegeți mușchiulețul sau părțile mai puțin grase din porc din care puteți prepara o ruladă sau alte delicii.

Tortul simbolizează veșnicia

Deși nu se poate considera sănătos și este chiar contraindicat în toate dietele pentru slăbit, puțină indulgență este de înțeles în noaptea de Revelion. Prăjiturile în formă circulară sunt simbolul veșniciei. O idee bună pentru desert în noaptea dintre ani.

Alimentele în formă de inel sunt simbolul continuității

Alimentele în formă de inel (gogoși, papanași, aperitiv la coșuleț, rulade) reprezintă continuitatea anului de la începutul până la finalul lui.