mamaplus

10 legume și fructe care conțin mai multă Vitamina C decât portocalele

0
//
16.03.2021

De-a lungul timpului, s-a format opinia eronată că citricele ar fi unica sursă sigură de Vitamina C pe care o putem lua de la un fruct. În urmă cu mulți ani, un distribuitor important de portocale a creat multe reclame în care spunea despre miraculoasa vitamină conținută de citrice. A prins atât de bine că și acum lumea crede că vitamina este conținută doar de portocale. Să știi că nu este chiar așa, pentru că această vitamină o poți găsi și în alte fructe și legume din comerț.

Ananasul

Unul dintre cele mai savuroase fructe exotice conține mai multă vitamina C decât ai fi crezut. Așa că optează mai des pentru acesta, în special când vrei să fortifici sistemul imunitar. Ananasul conține bromelaină, o enzimă care ajută la absortia corectă a proteinelor, dar și în prevenirea inflamațiilor din corp. Astfel că ar fi indicat să consumi mai des acest fruct gustos și super sănătos.

Căpșunele

Abundă în vitamina C, asigurându-ți jumătate din cantitatea necesară zilnică. De aceea sunt recomandate pentru cei care vor să facă o cură cu vitamine. Un excelent antioxidant, acestea au și rolul de a menține sănătatea ochilor, previn apariția cataractei și ne feresc de efectele radiațiilor solare. De aceea, este excelent să le consumi pe parcusul sezonului cald.

Broccoli

Poate că nu te așteptai, dar pe lângă faptul că are în compoziție nutrienți și antioxidanți, faimosul broccoli conține și vitamina C. Așa că optează mai des pentru această garnitură. Îl poți consuma și simplu, cu puțină sare, piper și ulei de măsline. Trebuie doar să-l fierbi pentru câteva minute, dar nu îl lăsa prea mult! În acest mod se vor pierde din fibre și cu siguranță nu vrei ca acest lucru să se întâmple.

Kiwi

Un fruct minunat, din toate punctele de vedere. Perfect pentru micul dejun sau ca gustare între mese, îți reamintim că abundă în vitamina C. Fructul conține și foarte mulți antioxidanți, așa că este recomandat și în procesele de detoxifiere. Și desigur, pielea ta se va menține tânără și fără riduri, pentru că acesta acționează și împotriva îmbătrânirii.

Banana

Acest fruct este popular pentru cantitatea de potasiu pe care o conține, dar kiwi stă și mai bine la acest capitol. Având în vedere că are atâtea minerale, vitamine și fibre, nici nu este de mirare că este recomandat în curele de slăbire.

Menționăm că și ardeiul gras, roșiile cherry, cătina, fructele de pădure și varza kale au la rândul lor vitamina C din belșug. Așa că asigură-te că le consumi cu regularitate. Poți opta să variezi alimentele de mai sus pentru a fi sigur că ai parte de toți nutrienții și vitaminele conținute.