mamaplus

Zeci de gândaci mișună în saloanele pentru copii de la Spitalul din Bălți

-
//
19.01.2022

Momente de groază pentru o femeie care își tratează copilul la Spitalul Clinic Municipal din Bălți, secția pediatrie. Într-o postare pe rețelele de socializare, unde a atașat mai multe filmulețe, femeia arată cum zeci de gândaci mişună peste tot - în salon, pe pat, chiar la capul copilului ei în timp ce doarme.

„Aceasta, cu siguranță a fost cea mai oribilă experiență! Ministerul Sănătății al Republicii Moldova în astfel de condiții „tratează” copiii! Pe lângă Covid poate ar trebui de investit și în altceva?! Cum e posibil ca copiii să fie internați, să doarmă, să mănânce în așa coșmar?!!! „Cei mai superiori” care treceți cu vederea această problemă, veniți să dormiți măcar 10 min într-un astfel de salon, să vedeți ce simt copiii și mamele!!!”, se arată indignată femeia.

Reacția Spitalului Clinic Municipal Bălți

„Gândacii vin la mâncarea adusă, nu vin să mănânce iarbă. Mamele permanent aduc genți cu mâncare copiilor, mai ales că acum au fost sărbători. Așa le place mamelor să caute peste tot. De ce nu mătură?”, susține Serghei Rotari, directorul Spitalului Clinic Municipal Bălți.

Totodată, directorul a recunoscut că de mai mult timp se luptă cu gândacii.

„Am cumpărat o serie de produse, lucrătorii le folosesc. Dispar și peste două-trei luni, gândacii iar apar. Așa-i clădirea. E nevoie de reparație. Credeți că doar la noi e așa? Toate spitalele noastre sunt din anii sovietici”, a subliniat Serghei Rotari.

Directorul mai spune că ar vrea să facă lucrări de reparație, dar bugetul nu-i permite.

„Trebuie de făcut reparație capitală, dar asta nu s-a făcut de 30 de ani. Și nu doar la noi. Cheltuim o sumedenie de bani pe Covid. Pacienți sunt mulți, medici sunt puțini”, a mai declarat Serghei Rotari.

Ulterior a venit și reacția Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății s-a autosesizat și monitorizează situația”, a declarat Elena Mudrîi, șefa serviciului de presă.