mamaplus

Vine 1 septembrie: La sate, unii părinți nu au bani nici măcar pentru strictul necesar

-
//
18.08.2022

Zile numărate au mai rămas până la începutul noului an școlar, iar la sate părinții nu au bani nici pentru strictul necesar al unui elev, nemaivorbind de haine sau încălțăminte nouă. Unii au luat credite pentru a le cumpăra celor mici măcar câte ceva. Alții au cumpărat rechizite doar pentru două luni de școală. Deși trăiesc în sărăcie lucie, unii bătrâni alocă o parte din pensie pentru ca nepoții să-și poată cumpăra caiete, pixuri și creioane.

La sate oamenii nu au un loc de muncă stabil, așa că mulți nu au bani nici pentru rechizite școlare. O femeie din satul Baccialia, raionul Căușeni, spune că banii nu-i ajung nici pentru alimente. Are un copil de școală și unul de grădiniță și nu știe cum se va descurca.

În satul vecin, Coșcalia, echipa Jurnal TV a întâlnit un bărbat care are cinci copii și cei 300 de lei pe care îi câștigă muncind cu ziua îi ajung pentru facturi și pâine.

Aceeași situație și în satele aflate mai aproape de capitală. În satul Ciobanovca, raionul Anenii Noi, un bărbat s-a plâns că doar pentru câteva rechizite a dat peste o mie de lei.

Unii spun că au găsit soluția - vor cumpăra doar o parte din rechizitele pentru școală, atât cât să le ajungă elevilor pentru primele două luni. Cât despre haine și încălțăminte, le vor purta pe cele din anul trecut.