mamaplus

Viceprimar: ”Dacă părinții sunt infectați cu COVID-19, copilul trebuie să stea acasă!”

-
//
08.04.2021

La Bălți, părinții infectați cu noul coronavirus își duc copiii la grădinițe. Viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, i-a îndemnat pe educatorii din grădinițele bălțene să efectueze campanii de informare printre părinți după înregistrarea cazurilor de infectare printre angajații grădinițelor.

La ședința cu șefii serviciilor comunale din 7 aprilie, viceprimarul Nicolai Grigorișin a anunțat că unii părinți infectați cu Covid-19 continuă să-și conducă copiii la grădiniță.

„Rog directorii de grădinițe și educatorii să-i informeze pe părinți. Săptămâna aceasta am fost nevoiți să închidem trei grupe după ce copilul infectat a venit la grădiniță și a transmis virusul educatorilor. Dacă părinții sunt bolnavi, copilul trebuie să stea acasă. În caz contrat el pune în pericol și ceilalți copii din grupă și persoanele care trebuie să supravegheze copiii”, a spus el.

Potrivit informațiilor Direcției învățământ, tineret și sport, actualmente în grădinițele din Bălți sunt infectați 7 educatori și 2 persoane din cadrul personalului auxiliar. Sunt carantinați în jur de 100 de copii.