mamaplus

Un tată din Moldova și-a abuzat sexual fiica timp de 18 ani. Procurorii cer detenție pe viață

-
//
08.04.2024

Un bărbat în vârstă 51 de ani a fost găsit vinovat de viol, după ce și-a abuzat sexual, potrivit procurorilor, fiica minoră timp de 18 ani. Acesta a fost acuzat și găsit vinovat, inclusiv, de violul unei alte minore, care era colega de clasă a fiicei sale. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, urmând să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Procurorii nu sunt de acord cu sentința și anunță că o vor contesta cu apel, solicitând aplicarea celei mai aspre pedepse – detenția pe viață.

mamaplus

Procurorii argumentează decizia de a solicita detenția pe viață ținând cont că bărbatul ar comis fapta prejudiciabilă împotriva mai multor persoane minore, una din ele fiind chiar fiica sa biologică. Totodată, potrivit PG, acțiunile acestuia au avut un caracter sistematic și o durată îndelungată de timp.

Potrivit învinuirii, inculpatul, începând cu anul 1999, pe când fiica sa avea doar 4 ani, în scopul satisfacerii poftelor sale sexuale, sistematic o abuza sexual. Între timp, mama micuței se afla peste hotarele țării. Totodată, pe parcursul anilor, acesta a început să recurgă și la acțiuni de viol în privința fiice sale. Actele au fost curmate abia în anul 2017, când victima a mărturisit mamei sale că nu mai vrea să locuiască cu tatăl său, explicându-i motivele. Mama victimei a alertat imediat poliția.

PG mai precizează că, în anul 2011, inculpatul a mai violat o minoră de 15 ani, care era colega de clasă a fiicei sale.