mamaplus

Un polițist beat a ucis cu mașina o mamă a patru copii din Chișinău și a fugit de la fața locului

-
//
21.04.2021

Procuratura generală anunță că s-a încheiat urmărirea penală pe numele unui polițist care a urcat la volan în stare de ebrietate, a lovit mortal un om cu mașina și apoi a fugit de la fața locului. Învinuitul este subofițer din cadrul Direcției patrulare Centru a Inspectoratului General pentru Securitate Publică. 

În data de 13 ianuarie 2021 polițistul a lovit mortal cu mașina o femeie care traversa strada regulamentare pe o trecere de pietoni de pe strada Socoleni din Chișinău. După ce a săvârșit crima, polițistul de patrulare, care mai era și beat criță, a fugit de la fața locului, dar a fost reținut la scurt timp.

Expertiza a arătat că el avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l - adică se afla în stare de ebrietate avansată.

Femeia care a fost lovită mortal avea doar 36 de ani și era mamă a patru copii, care au rămas orfani. 

Inculpatul nu și-a recunoscut vina în cadrul audierilor. 

Mai mult, deși procurorii au insistat să fie prelungit arestul preventiv pe numele învinuitului, judecătorii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu. 

Procuratura informează că inculpatul nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind demis în urma celor întâmplate. El riscă până la 10 ani închisoare.