mamaplus

Un pacient infectat cu coronavirus şi-a dat masca jos şi a tuşit intenționat către medici

-
//
18.03.2020

Un pacient infectat cu COVID-19 şi internat la Spitalul „Victor Babeş” din București a avut un comportament revoltător față de medicii care-l tratează: şi-a dat masca jos şi a tuşit în mod repetat înspre aceştia. Doctorii vor depune o plângere împotriva acestuia.

Informația a fost confirmată marți de către managerul Spitalului „Victor Babeş”, Emilian Imbri. Personalul medical este însă liniştit, a punctat Imbri, care a anunțat că va depune plângere împotriva pacientului, fiindcă acesta pune în pericol medicii şi asistenții.

După ce conducerea spitalului l-a anunțat că va depune reclamație şi va face public comportamentul lui, pacientul a început să se conformeze regulilor din spital.

„Dumnealui şi-a scos masca de câteva ori la rând când au intrat să-l îngrijească şi a tuşit spre ei spunând că este obligaâția noastră, a cadrelor medicale, să-l facă bine. I-am transmis domnului că, în momentul în care va părăsi spitalul, va avea din partea unității noastre o reclamație. Nu este vorba de plângere penală, pentru asemenea lucruri nu trebuie să faci plângere penală, că va avea o reclamație şi că voi face public acest comportament care, la vârsta şi la pregătirea domnului, îl face de ruşine, cum spune poporul nostru”, a afirmat managerul spitalului.

Managerul a pus comportamentul pacientului pe seama sentimentului de frică şi a adăugat că, din păcate, nu este pentru prima dată când medicii au de-a face cu o asemenea atitudine din partea pacienților. Este vorba despre pacientul cu numărul 36, în vârstă de 56 de ani, mai precis primul caz grav de coronavirus înregistrat în România, internat la secția Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş”.