mamaplus

Un nou val de COVID-19? Două secții de la Toma Ciorbă, pline cu pacienți

-
//
27.12.2023

Două secții din cadrul Spitalului „Toma Ciorbă” din Capitală sunt pline cu pacienți care au COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Capitalei.

mamaplus

Autoritățile pregătesc și reactivează secții la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. În același timp, administrația publică locală avertizează că în Chișinău sunt raportate cazuri de gripă aviară și au fost depistate cadavre ale păsărilor, transmite realitatea.md.

„Astăzi dimineață a fost internat ultimul pacient și suntem nevoiți începând cu astăzi, ora 15:00, să reactivăm secția de COVID-19 de la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Săptămâna trecută s-a atestat o creștere a cazurilor, în special cele de gravitate medie și cazuri grave”, a informat Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială din municipiul Chișinău.

Specialiștii precizează că sunt tot mai mulți minori care suportă viroze și pneumonii. Drept urmare, cetățenii sunt rugați să apeleze la medici, pentru a se vaccina contra gripei. Autoritățile mai menționează că urmează și informarea populației despre vaccinarea contra rujeolei, rubeolei și oreionului.