mamaplus

Un elev din Bălți, infectat cu COVID-19. Toată clasa a intrat în carantină

-
//
08.09.2020

O clasă din cadrul gimnaziului nr. 14 din Bălți a fost pusă în autoizolare după ce un elev a fost testat pozitiv cu virusul de tip nou. Anunțul a fost făcut în după-amiaza zilei de astăzi de către viceprimarul de Bălți Nicolai Grigorișin, în cadrul ședinței de lucru a departamentelor de profil, scrie esp.md.

Informația a fost confirmată și de Șeful departamentului de învățământ preșcolar și școlar, Alexandru Roșca. Potrivit lui, elevii și dirigintele clasei se află în autoizolare, iar lecțiile sunt predate online. El a mai adăugat că printre cei infectați cu COVID-19 sunt încă doi elevi care studiază în cadrul altor școli din orașul Bălți, însă în cazul lor infecția a fost confirmată până la data de 1 septembrie și prin urmare, nu au contactat cu cei care s-au infectat ulterior.

Totodată, șefa departamentului sănătate Feodora Rodiucova a anunțat că la momentul actual în Spitalul din Bălți sunt internați 13 copii diagnosticați cu COVID-19.

Reamintim că în Republica Moldova s-au înregistrat până în prezent 40556 cazuri de COVID-19, dintre care 2000 sunt copii. Din numărul total de persoane infectate, 29000 s-au tratat, iar 1087 au decedat.