mamaplus

Un copil de 7 ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o conservă din comerț

-
//
27.07.2022

Un copil în vârstă de 7 ani din Suceava a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o conservă din comerț. Copilul a fost adus la secția de primiri urgențe a spitalului din Suceava de către părinții săi, cu simptome specifice infecției cu toxina botulinică.

Micuțul a consumat o conservă cumpărată din magazin și prezenta în momentul internării disfonie (răgușeală), disfagie (greutate la înghițire) și ptoza palpebrală (căderea pleoapei).

În urma administrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor. După o săptămână de la momentul internării, acesta a fost externat în stare bună.

Medicii spun că boala apare extrem de rar la copii.

Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate (marea majoritate, conserve incorect sterilizate) sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei.

În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute.