mamaplus

Un băiețel de 5 ani, surprins cum trece granița singur, a devenit simbolul refugiaților din Ucraina (VIDEO)

-
//
09.03.2022

Imaginile filmate la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, au devenit virale și băiețelul de 5 ani surprins cum trece granița singur, plângând, e acum simbolul refugiaților din calea războiului din Ucraina.

Băiețelul, care are 5 ani, dar despre ai cărui părinți nu se știa nimic, are o sacoșă într-o mână. Copilul înaintează și plânge, apoi se oprește, se uită mai întâi la picioare, apoi în față. E momentul în care filmarea se termină. Filmarea, preluată de marile televiziuni și publicații occidentale, a fost distribuită pe toate rețelele sociale și a devenit virală.

Canalul britanic Sky News subliniază că nu se știe dacă acest copil a fost singur. Deputatul poporului ucrainean Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul său Telegram, a cerut ucrainenilor care văd imaginile să găsească măcar câteva informații despre băiat și familia lui.

Băiatul a fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „speranță”, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei. „Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.