mamaplus.md

A treia săptămână epidemică de gripă în România. 61 de persoane au decedat

-
//
31.01.2019

Ministrul Sănătăţii din România, Sorina Pintea, a anunţat că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi sunt 61 de decese din cauza bolii.

mamaplus.md

De la începutul sezonului, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Astăzi însă încă trei persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 61, potrivit ultimelor informații.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, ultimele trei decese s-au înregistrat în Iaşi, Vrancea şi Hunedoara. În Iaşi, un bărbat în vârstă de 60 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, a decedat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

Sursa: gds.ro