mamaplus

Moldovenii nu vor mai putea călători în statele spațiului Schengen cu test negativ la COVID-19

0
//
25.09.2021

Cetățenii Republicii Moldova și persoanele cu reședință legală în țară vor putea efectua exclusiv călătorii esențiale în statele spațiului Schengen. Cel puțin în următoarele două săptămâni, nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesențiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19.

Totodată, statele spațiului Schengen vor putea permite călătoriile neesențiale ale cetățenilor Republicii Moldova și ale persoanelor cu reședință legală în Moldova care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19.

Precizările sunt făcute de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ca urmare a excluderii Republicii Moldova de către Uniunea Europeană din lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, transmite IPN, informația fiind verificată din două surse oficiale.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.