mamaplus

Autoritățile ar putea impune carantină pentru moldovenii care revin din Italia

-
//
03.08.2021

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că la sfârșitul săptămânii vor fi introduse, cel puțin, încă 12 țări în lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, zonă roșie. Este vorba de acea listă pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În prezent, în zona roșie sunt incluse 63 de state, a precizat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

„Conform evoluției pe care o urmărim de creștere a numărului de cazuri noi, cel mai probabil, către sfârșitul săptămânii, lista va fi completată cu cel puțin încă 12 țări, printre care Italia, Estonia, Finlanda, Lituania. Fiecare caz este monitorizat”, a declarat Denis Cernelea.

Amintim că, indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, care este mai mare de 100 de cazuri la 100.000 populație.

Asta înseamnă că toți cei care vin din una din aceste țări, trebuie obligatoriu să stea în regim de autoizolare, să completeze în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și să semneze declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.