mamaplus

Toți refugiații din Ucraina vor fi vaccinați și testați la COVID-19 gratuit

-
//
28.02.2022

Primăria Chișinău va asigura gratis vaccinarea refugiaților din Ucraina. Despre aceasta au anunțat responsabilii de la Primăria Chișinău. Potrivit acestora, autobuzul de vaccinare va fi amplasat la Centrul Moldexpo, în urma solicitărilor multiple făcute de refugiați.

„În pavilioanele de la Moldexpo există, la moment, 2 puncte medicale în fiecare pavilion, pentru acordarea consultațiilor medicale, dar și pentru tratament, în caz de necesitate. Există medicamente de prim ajutor. Se face triajul. De asemenea, a fost plasat un punct de testare la COVID pentru refugiații care prezintă simptome. De astăzi se vor lua gratuit teste PCR, pentru acele persoane care trebuie să plece în alte țări, în UE, unde se solicită aceste teste”, a declarat Boris Gâlcă.

Mai mult, refugiații din centrele de plasament temporar de pe întregul teritoriu Chișinăului vor fi deserviți medical de către ATM-urile din sectoare. Responsabilii spun că printre persoane sunt bătrâni, gravide, persoane cu diferite boli, iar spitalele municipale vor primi pentru tratament toți refugiații în regim gratuit.