Taxe de până la 2000 de euro! Cât costă studiile copilului tău într-un liceu privat

Taxe de până la 2000 de euro! Cât costă studiile copilului tău într-un liceu privat

-
//
31.08.2015

Nemulţumiţi de condiţiile din şcolile de stat, unii moldoveni preferă să-şi dea odraslele la instituţiile de învăţământ private. Acolo, elevii au parte de săli de clasă şi de sport moderne, biblioteci cu literatura necesară şi ateliere de creaţie, scrie publika.md.

Taxe de până la 2000 de euro! Cât costă studiile copilului tău într-un liceu privat

Iar confortul şi condiţiile bune de studii costă, în unele cazuri, şi peste 2.000 de euro anual.

Taxele de studii la liceele din Capitală variază între 1.000 și 2.300 de euro.

Cel mai scump liceu privat din Capitală este “Evrica”. Pentru școlarizarea copiilor acolo, părinții trebuie să plătească 2.300 de euro pe an. Taxa include pregătirea temelor pentru acasă, dar și activități extrașcolare.

Totuși, elevii care învață sârguincios și primesc diplome pentru performanțe au șansa de a obține reduceri și de a plăti până la 1.000 de euro.

Urmează Liceul moldo-turc “Orizont”. Pentru un an de studii aici, părinţii trebuie să plătească aproximativ 2.000 de euro. Această sumă include uniforma școlară, chiria manualelor, dar și diferite activități extraşcolare.

La Liceul “Elitex”, taxa anuală de studii ajunge la 1.200 de euro. Doar elevii claselor întâi plătesc mai puţin cu 200 de euro. În fiecare clasă învaţă de la 12 până la 16 copii. La această instituţie de învăţământ, elevii pot participa, după ore, la o serie de ateliere de creaţie.

Aceeași taxă de studii, de 1.200 de euro, este și la liceul “Columna”. Aici, o atenţie mai mare este acordată studierii limbilor engleză, franceză şi germană.

Mai accesibile sunt studiile la Liceul “Prometeu”, unde părinții trebuie să plătească anual 1.080 de euro. Pe lângă lecții, elevii au posibilitatea de a participa la diferite cursuri extrașcolare, dar și activități culturale.

Sursa: www.bani.md